Pochodzenie fińskie i własności ekologiczne Owies jest jednym z ziaren, które Finlandia może pozyskiwać w sposób samowystarczalny. Owies dobrze rośnie w fińskich warunkach. Owies jest także ekologicznym ziarnem o niskim śladzie węglowym.
Owies jest wszechstronny Owies można stosować jako płatki do owsianki i musli, a także do gotowania i pieczenia.
Zawartość błonnika i beta-glukanu Owies zawiera znaczną ilość rozpuszczalnego błonnika pokarmowego, beta-glukanu, który pomaga kontrolować poziom cholesterolu. Błonnik jest delikatny dla żołądka i pomaga zapobiegać wahaniom poziomu cukru we krwi.
Owies jest zbożem wszechstronnym pod względem odżywczym Owies zapewnia dobrą równowagę białka, węglowodanów i tłuszczu. Jest to wszechstronnie odżywcze ziarno, którym każdy może się cieszyć.
Smaczny, łagodny smak Owies smakuje dobrze. Ze względu na swój atrakcyjny i łagodny smak, owies jest idealny do stosowania jako surowiec w różnych produktach.