Skip to content

Pięć powodów, dla których warto wybrać owies

  1. Pochodzenie fińskie i własności ekologiczne
    Owies jest jednym z ziaren, które Finlandia może pozyskiwać w sposób samowystarczalny. Owies dobrze rośnie w fińskich warunkach. Owies jest także ekologicznym ziarnem o niskim śladzie węglowym.
  2. Owies jest wszechstronny
    Owies można stosować jako płatki do owsianki i musli, a także do gotowania i pieczenia.
  3. Zawartość błonnika i beta-glukanu
    Owies zawiera znaczną ilość rozpuszczalnego błonnika pokarmowego, beta-glukanu, który pomaga kontrolować poziom cholesterolu. Błonnik jest delikatny dla żołądka i pomaga zapobiegać wahaniom poziomu cukru we krwi.
  4. Owies jest zbożem wszechstronnym pod względem odżywczym
    Owies zapewnia dobrą równowagę białka, węglowodanów i tłuszczu. Jest to wszechstronnie odżywcze ziarno, którym każdy może się cieszyć.
  5. Smaczny, łagodny smak
    Owies smakuje dobrze. Ze względu na swój atrakcyjny i łagodny smak, owies jest idealny do stosowania jako surowiec w różnych produktach.