Skip to content

Bezglutenowe czekoladowe ciasteczka owsiane

Łatwe czekoladowe ciasteczka owsiane są gotowe w niecałe 30 minut

  • Bez glutenu
Poniżej 30 min30 sztuk

Składniki

100   g
cukru
1   łyżeczka
proszku do pieczenia
100   g
gorzkiej czekolady
100   g
rozpuszczonej margaryny
1  
jajko
 

Miejsca

  1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Wymieszaj ze sobą wszystkie suche składniki. Posiekaj nożem czekoladę i dodaj do suchej mieszanki.
  2. W drugiej misce wymieszaj jajko i margarynę i przelej do suchej mieszanki. Wymieszaj wszystkie składniki za pomocą drewnianej łyżki.
  3. Za pomocą łyżki nakładaj porcje ciasta na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Nie układaj ciastek zbyt blisko siebie – podczas pieczenia urosną.
  4. Piecz na środkowej półce piekarnika przez 10-13 minut. Jeśli podczas pieczenia wierzch ciastek zbrązowieje – przykryj je papierem do pieczenia.
  • Udostępnij