Bezglutenowe czekoladowe ciasteczka owsiane
Łatwe czekoladowe ciasteczka owsiane są gotowe w niecałe 30 minut
- Bez glutenu
Poniżej 30 min30 sztuk
Składniki
100
g
cukru
1
łyżeczka
proszku do pieczenia
100
g
gorzkiej czekolady
100
g
rozpuszczonej margaryny
1
jajko
Miejsca
- Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Wymieszaj ze sobą wszystkie suche składniki. Posiekaj nożem czekoladę i dodaj do suchej mieszanki.
- W drugiej misce wymieszaj jajko i margarynę i przelej do suchej mieszanki. Wymieszaj wszystkie składniki za pomocą drewnianej łyżki.
- Za pomocą łyżki nakładaj porcje ciasta na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Nie układaj ciastek zbyt blisko siebie – podczas pieczenia urosną.
- Piecz na środkowej półce piekarnika przez 10-13 minut. Jeśli podczas pieczenia wierzch ciastek zbrązowieje – przykryj je papierem do pieczenia.