Skip to content

Bezglutenowe naleśniki

Podawaj naleśniki z bitą śmietaną i dżemem. Pyszne!

  • Bez glutenu
  • Bez laktozy
  • Bez mleka
Poniżej 60 min8 porcji

Składniki

1   l
mleka
300   g
mąka bezglutenowa
1   łyżeczka
soli
3  
jajka
50   g
rozpuszczonej margaryny lub
Dekoracja
 
dzem lub owoce

Miejsca

  1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza.
  2. Wsyp mąkę do mleka, dodaj sól i odstaw na 15 minut. Następnie dodaj jajka i rozpuszczoną margarynę.
  3. Powstałe ciasto wylej na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Piecz na środkowej półce w piekarniku przez 20-30 minut.
  • Udostępnij

Produkty użyte w tym przepisie